Nadac Hoopers


WAT IS NADAC HOOPERS?

Hoopers is een sport die oorspronkelijk uit Amerika komt en daar een onderdeel is van de NADAC Agility.

Dit onderdeel is voornamelijk bedoeld om de 'handling' skills van het team te laten zien.

In Nederland is Hoopers sinds de introductie in 2014 door Corrie Jansen uitgegroeid tot een hele populaire hondensport.

Sedert 2015 is er een wedstrijdcompetitie en er zijn inmidddels meer dan 500 instructeurs van diverse hondenscholen door heel Nederland en België aangesloten bij de organisatie Nadac Hoopers Nederland.

Hoopers is niet alleen een super leuke sport om samen met je hond te doen, maar ook een zeer geschikte sport om jonge honden voor te bereiden voor bijv. de agility of om geblesseerde honden na hun revalidatie traject weer langzaam terug te laten komen in hun wedstrijdconditie.

Daarnaast is deze sport ook zeer geschikt voor (bijna) alle honden waarvoor, door bijv. hun fysiek te belastende bouw of grootte de sprongen en toestellen van de Agility te belastend zijn. En voor jonge honden die nog niet mogen springen.

Ook is het gewoon leuk om te proberen om zo goed mogelijk je hond op afstand te gaan handlen.

Kortom voor iedereen en alle honden !!!

In een Hoopers parcours zitten GEEN sprongen, maar een parcours bestaat uit een soort van hoepels, tonnen, tunnels en hekjes, waardoor de hond een uitgezet parcours moet afleggen.

Bij Hondentraining REO kunt u deze sport zowel recreatief als op wedstrijd niveau beoefenen.

DEZE CURSUS START ALLEEN BIJ VOLDOENDE BELANGSTELLING.

De starters cursus HA, bestaat uit 6 lessen, waarin de toestellen, stem- en lichaamshulpen worden aangeleerd. Ook wordt begonnen met het lopen van kleine opzetjes.

De vervolg cursus HB, bestaat ook uit 6 lessen en daar wordt ingegaan op het lopen van kleine parcoursen en verfijning en uitbreiding van de hulpen en commando's en de afstanden worden vergroot.

In de cursus HW beginnen we met het lopen van wedstrijd parcoursen, leren verschillende wissels etc. De cursisten kunnen zowel recreatief als echt op wedstrijdniveau getraind worden waarbij er wordt gekeken naar de individuele combinaties.