De gezellige hond


Deze training is bedoeld voor honden die al best gehoorzaam zijn, maar waar de 'puntjes op de i' in gedrag gezet gaan worden zodat jullie in rust en vertrouwen samen gezellig op pad kunnen.

Ook in deze training zijn games en plezier de sleutelwoorden. Met simpele, korte oefeningen werken we aan nog meer focus van de hond en aan een optimale samenwerking tussen jullie. Dus spelletjes en variaties op eerdere games vormen de kern….stabiliteit in gedrag de uitkomst!

Vanzelfsprekend blijven we games aanbieden rondom zelfbeheersing, maar wordt de situatie voor jouw hond steeds moeilijker! Gewoon op de plek blijven liggen terwijl jij als eigenaar afstand neemt of naast jou in rust blijven als een (vreemde) hond voorbij loopt. Maar ook samen - en in volle aandacht voor elkaar - langs een aantal honden op rij lopen; geen sinecure maar wel haalbaar!

Ook leert de hond jou aan de voet te volgen en dit zowel links als rechts naast jou.

Extra aandacht blijft er voor het snel en graag bij jou komen: de fast recall.

Omdat de honden nog in de groei zijn doen we ook veel pubergym, dus oefeningen met simpele middelen voor de verdere ontwikkeling van de spieren.

Tot slot behandelen we elke trainingsavond ook een stukje theorie over hondengedrag en – emotie en verwachten we van de eigenaren dat ze wekelijks ons een filmpje sturen m.b.t. een van de uitgevoerde oefeningen. Een dagboekje met ervaringen en vragen bijhouden mag ook.